CoolPolitika.hu

Sztrájkra készülnek az szállodások a különadó miatt

2011  //  Jan  //  31  //  MTI

Sztrájkra készülnek az szállodások a különadó miattAz olasz szállodások szakmai szervezete sztrájkot helyezett kilátásba március 17-ére, tiltakozásul a tervezett idegenforgalmi különadó miatt. A 34 ezer szállodát tömörítő Federalberghi felhívta tagjait: erre a napra - amikor Olaszország egyesítésének 150-ik évfordulóját ünneplik - ne fogadjanak el foglalást.

Az ünnepségre kétmillió turistát várnak, a sztrájk 100 millió euró veszteséget okozna az államnak. A kormány tavaly nyáron elfogadott javaslata értelmében fejenként 3 euró összegig terjedő rendkívüli adót kellene fizetni Olaszország-szerte a helyi önkormányzatok számára a különböző szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák után.

 

A szállodások szerint a különadó rontaná Olaszország helyzetét a vele versenyben álló országokkal szemben, miután a válság már eleve megtépázta az ágazatot: tavaly 2,4 százalékkal csökkent a foglalkoztatottak száma. Emellett az áfa-kulcs pedig a legmagasabb az egész Európai Unióban.Az olasz parlament február 3-án szavaz arról a törvényről, amely lehetővé teszi, hogy a helyi önkormányzatok rendkívüli idegenforgalmi adót vezessenek be, amivel sok település élni is akar, részben a tömegturizmus megakadályozása, részben bevételeik növelése céljából.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés