CoolPolitika.hu

Sztrájkolnak a romániai adóhivatalokban

2010  //  Okt  //  15  //  MTI

Sztrájkolnak a romániai adóhivatalokbanMásodik napja sztrájkol több száz közalkalmazott a romániai adóhivatalokban és a pénzügyminisztériumban, ahol szerdán spontán tiltakozást robbantottak ki a minisztériumi alkalmazottak jövedelemcsökkenésük miatt.

Bukaresten kívül az ország több megyéjére kiterjedt a tiltakozás, így a helyi adóhivatalokban csütörtökön is beszüntette a munkát több száz közalkalmazott. Az adóhivatalokban és a pénzügyminisztériumban dolgozók azért elégedetlenek, mert a 25 százalékos általános bércsökkentés mellett a teljesítménypótlékukat is megvonták, így nem csak 25 százalékkal, hanem állításuk szerint jóval nagyobb mértékben csökkent jövedelmük.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés