CoolPolitika.hu

Sztrájk a növekvő erőszak miatt

2012  //  Ápr  //  09  //  MTI

Sztrájk a növekvő erőszak miattLeállt a tömegközlekedés a hétvégén Brüsszelben tiltakozásul a növekvő erőszak miatt. Belehalt sérüléseibe az az STIB-alkalmazott, akit egy szombati baleset helyszínlelésénél vertek agyon.

A brüsszeli tömegközlekedési vállalat (STIB) honlapja jelentette be, hogy a belga fővárosban leáll a metró-, villamos- és buszközlekedés amíg hétfőn a cég képviselői nem tárgyalnak a belga kormánnyal. A sztrájk tiltakozás a növekvő agresszió miatt: egyre több sofőrt támadnak meg, az STIB több védelmet követel a szövetségi kormánytól - írja a De Standaard internetes kiadása.

 

A szombati incidens egy viszonylag bagatell balesettel kezdődött. Egy személyautó ütközött egy autóbusszal, amelyhez az STIB helyszínelőjét hívták ki. Az 56 éves férfi fényképet akart készíteni a balesetet okozó személyautóról, amelynek ittas vezetője telefonon riasztotta barátait. Egyikük, egy 28 éves férfi támadt az STIB alkalmazottjára és - bár saját és tanúk állítása szerint csak egyszer ütött - ez végzetesnek bizonyult, az albán származású férfi, aki már harminc éve élt Belgiumban, belehalt sérülésébe. A tettes ugyan elmenekült a helyszínről, később azonban feladta magát a rendőrségen.


www.standaard.be
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés