CoolPolitika.hu

Szolgálati autóval ment nyaralni a miniszter

2009  //  Júl  //  27  //  MTI

Szolgálati autóval ment nyaralni a miniszterParlamenti folytatása lesz a német egészségügyi miniszter spanyolországi nyaralásának. Vasárnapi értesülések szerint ugyanis Alicantéban ellopták Ulla Schmidt gépkocsiját, amely történetesen a miniszter asszony szolgálati Mercedese volt.

A Bundestag költségvetési bizottságának elnöke rögtön jelezte: Schmidtnek számot kell adnia arról, miért  kell szolgálati autó egy kormánytag magánnyaralásához. Ráadásul a Mercedest nem is tőle lopták el ismeretlen tettesek, hanem sofőrjétől, akinek betörtek a szállására és úgy emelték el a kulcsot.

 

Felháborodott nyilatkozatot tett közzé a német adófizetők szövetsége is, haladéktalan felvilágosítást követelve az autó és a sofőr igénybe vételének okairól. "Szeretnénk tudni azt, hogy miért kellett a szolgálati autónak 5000 kilométert megtennie. Az adófizetők pénzéből a miniszter kényelmének biztosítása érdekében egyetlen centet sem szabad felhasználni" - hangoztatta a szövetség, amelynek elnöke " hihetetlen botrányról" beszélt. Karl-Heinz Da:ke szerint minden bizonnyal "költségkímélőbb megoldás" lett volna, ha Ulla Schmidt taxiba vagy autóbuszra ül, netán a spanyolországi német nagykövetség egyik szolgálati gépkocsiját veszi igénybe".

 

Otto Fricke, a parlament költségvetési bizottságának elnöke a történtek kapcsán közölte: hazatérése után a miniszternek fel kell világosítania a testületet arról, hogy nyaralás közben miért volt szükség a Mercedesre és a sofőrre. Az érintett Ulla Schmidt nem szólalt meg az ügyben, minisztériuma azonban rövid közleményt hozott nyilvánosságra. Ebben azt hangoztatta, hogy a tárca vezetője a pihenés időtartamára néhány hivatalos terminust is beiktatott. Így például találkozni kíván a Spanyolországban élő németek szervezetével, továbbá előadást tervez a német nagykövetségen az otthoni egészségügyi ellátásról. Az alicantei nyaralás magánprogramjaihoz azonban szigorúan bérelt gépkocsit használ - szögezte le a tárca, hangoztatva azt is, hogy Ulla Schmidt repülővel utazott Spanyolországba és az út költségeit maga fizette.

 

Akárhogy  is van, a parlamenti vizsgálat  aligha jön jól a minisztert adó szociáldemokrata pártnak, amelynek népszerűsége nem sokkal a választások előtt amúgy is a mélyponton van.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés