CoolPolitika.hu

Szoknyáikat adták a nőügyért

2010  //  Nov  //  28  //  MTI

Szoknyáikat adták a nőügyértA nőket érő erőszak ellen küzdő szervezet javára rendeztek jótékony célú árverést francia hírességek - köztük Sophie Marceau színésznő - szoknyáiból.

Hosszú, rövid, mintás vagy éppen egyszínű, a palettán mindenféle szoknya szerepelt, a legmagasabb áron épp Marceau ruhadarabja, egy Prada márkájú szoknya kelt el, 1500 euróért (420 ezer forintért). Isabelle Adjani színésznőnek, az aukció házigazdájának egy fekete szoknyája ezer euróért (280 ezer forintért) talált gazdára.

 

A befolyó összeggel az NPNS (Ni putes ni soumises - Nem szajha, nem szolga) elnevezésű szervezetet támogatják. A csoport elsősorban Párizs muzulmánok lakta elővárosaiban küzd a nők jogaiért. Csütörtökön arra szólították fel a nőket, hogy viseljenek szoknyát, mert ez a problémás elővárosokban az "ellenállás jele". A szervezet szerint a férfiak sokszor a női öntudat nem kívánatos megnyilvánulásaként tekintenek a szoknyára.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés