CoolPolitika.hu

Szigorúbb büntetés a kéjnők ügyfeleinek

2011  //  Máj  //  16  //  MTI

Szigorúbb büntetés a kéjnők ügyfeleinekSvédországban hamarosan az eddiginek a kétszeresére emelkedik a prostituáltak ügyfeleire kiróható maximális büntetés.

A stockholmi parlament csaknem egyhangúlag hozott pénteki határozata értelmében július elsejétől "kirívó esetben" az eddigi hat hónap helyett akár egy év szabadságvesztéssel sújthatók a fizetett szexet igénybe vevő ügyfelek. A törvénymódosítást beterjesztő kormánypárt indoklása szerint azért volt szükség a szigorításra, mert a "védtelen prostituáltak" kihasználását szankcionáló eddigi jogszabály túl enyhe volt.

 

Svédország a világon elsőként tiltotta meg 1999-ben törvényi úton a szexuális szolgáltatások vásárlását, miáltal a prostituáltak ügyfeleiből bűnözők lettek. A törvény megsértése miatt 1999 és 2009 között 660 férfit ítéltek el bíróságok, 85 százalékuk pénzbírsággal megúszta a dolgot. "Kirívó esetnek" minősül a jogszabály szerint például szellemi fogyatékosokkal vagy nagyon fiatal prostituáltakkal folytatott szexuális cselekmény, valamint kábítószer hatása alatti egyénekkel létesített szexuális kapcsolat.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés