CoolPolitika.hu

Szigorítani kell az euróövezeti ellenőrzést

2012  //  Okt  //  26  //  MTI

Szigorítani kell az euróövezeti ellenőrzéstAngela Merkel német kancellár a pénzügyi szabályozás további szigorításának és az euróövezeti kooperáció erősítésének szükségességét hangsúlyozta heti videóüzenetében.

"A nemzetközi gazdasági és pénzügyi válság tanulságai arra késztetnek bennünket, hogy nemzetközi szinten tovább szigorítsuk a szabályozást, különösen a pénzpiacok felett" - fogalmazott a kancellár, hangsúlyozva, hogy ezen a területen még messze vagyunk az elérni kívánt cél, az összes piac összes szereplője és összes terméke feletti ellenőrzés megszerzésétől. Jelentős eredményeket sikerült már elérni, de a szabályokat még nem vezették be mindenhol - mondta.

 

A világgazdasági helyzetre jelenleg a növekedési ütem lassulása nyomja rá a bélyegét. Ennek egyik oka az euróövezetben kialakult nehéz helyzet, de itt már sikerült jelentős eredményeket elérni. A bevezetett strukturális reformok - bár fájdalmasak - már kezdik meghozni első gyümölcseiket a tagországokban, például Írországban, Portugáliában, de Görögországban és Spanyolországban is - mondta a német kancellár.    Angela Merkel videóüzenetében rámutatott arra, hogy az EU, de különösen az Eurogroup határozott lépésekkel halad előre költségvetési stabilizációs és növekedési stratégiájának megvalósítása felé. Hangsúlyozta azonban a euróövezeten belüli kooperáció, különösen a gazdaságirányítási koordináció további fokozásának szükségességét.

http://www.bundeskanzlerin.de/Webs/BK/De/Mediathek/Videos/videos.html;jsessionid=3A9F8A7B87AFAE5E72A7FE1AEDA1BC24.s4t2?id=603108

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés