CoolPolitika.hu

Szexorgiát rendezett egy biztosító

2011  //  Máj  //  23  //  MTI

Szexorgiát rendezett egy biztosítóA Nemzetközi Valutaalap lemondott vezérigazgatója, Dominique Strauss-Kahn szexbotrányához, valamint az olasz kormányfő, Silvio Berlusconi által rendezett bunga-bunga partikhoz hasonlította a német sajtó pénteken azt a szexorgiát, amelyet a Hamburg-Mannheimer biztosító 2007 júliusában a budapesti Gellért fürdőben rendezett. Közben a német biztosítottak szövetsége magyarázatot követelt.

A Gellért termálfürdőben a biztosító "legkiválóbb" ügynökei számára prostituáltak toborzásával rendezett szexpartiról előző nap láttak napvilágot részletek. Elsőként a Handelsblatt című üzleti napilap jutott ezekhez hozzá a Hamburg-Mannheimert ma képviselő Ergo biztosító belső feljegyzéseiből. A továbbiakról néhány jelenlévő számolt be az újságnak, így például arról, hogy a mintegy 100 "kiváltságos" ügynököt a fürdő kibérelt termeiben a szerződtetett prostituáltak legkülönbözőbb szolgáltatásaival "jutalmazták". A nők száma néhány részvevő szerint megközelítette a 100-at, az Ergo azonban azt állította, hogy csak 20 prostituált volt jelen. Ők a felkínált szolgáltatások alapján különböző színű karszalagot viseltek, és egy-egy szeánsz után karjukra pecsétet kaptak.

 

A pénteki német újságok szinte kivétel nélkül nagy terjedelemben számoltak be a  rendezvényről, elítélve a történteket. A konzervatív Die Welt rámutatott, hogy a négy évvel ezelőtti "felejthetetlen szórakozás" ma az egész biztosítói szakmának okoz súlyos károkat. "Kaiser Úr, az Ergo, illetve a Hamburg-Mannheimer - a tiszta kispolgár imázsát sugalló - reklámfigurája igen csak szorult helyzetbe került" - fogalmazott az újság. Szakértők az Ergo "rövidlátására" hívták fel a figyelmet, kiemelve: a Facebook és a Twitter idején a cégeknek tudniuk kell, hogy hírnevük egyik pillanatról a másikra hatalmas kárt szenvedhet.

 

Egy gazdaságetikával foglalkozó kutatóintézet vezetője a lapnak nyilatkozva olyan "macho kultúráról" beszélt, amelyről mostanáig azt gondolta, hogy már nem létezik. Emlékeztetett arra, hogy a korábbi időkben  a különböző német cégek által a legmagasabb menedzserek számára szervezett szexpartik, orgiák és kéjutazások rendszeresek voltak. A hetvenes években például - a német konszernek ázsiai és kelet-európai expanziójával párhuzamosan - a vezetők számára az úgynevezett "mellékprogramok" általánosan elterjedtek voltak, így az ázsiai országokban a szállodai szoba mellé szinte automatikusan járt a masszázsszalon. Mint ahogy csaknem természetes volt az is, hogy a német vállalatok külföldi ügyfeleik programjába a hamburgi éjszakai élet központjának számító Reeperbahnt is beiktatták.

 

A Die Welt emlékeztetett, hogy nem is olyan rég a Volkswagen cégnél vontak felelősségre korábbi középvezetőket, mert a mendzserek, illetve az üzemi tanács vezetői számára a konszern költségein kéjutazásokat, illetve prostituáltakat szerveztek, sőt még a viagra tabletták rendszeres fogyasztását is finanszírozták. Az újságnak nyilatkozó kutató szerint úgy tűnt, hogy  Németországban mindez már a múlté. A most napvilágot látott, 2007-es budapesti szexbotrány ezért is rendkívüli mértékben imázsromboló - tette hozzá.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés