CoolPolitika.hu

Szexbotrány egy sanghaji konzulátuson

2011  //  Már  //  10  //  MTI

Szexbotrány egy sanghaji konzulátusonVizsgálat indult Dél-Koreában azzal a gyanúval, hogy a kelet-ázsiai ország sanghaji konzulátusának diplomatái hivatalos iratokat adtak át és könnyített vízumügyintézést ígértek egy kínai nőnek szexért cserébe - közölte szerdán a szöuli kormány.

A kínai "végzet asszonyát" - akit a dél-koreai újságok úgy emlegetnek, a "sanghaji szirén" -, saját (dél-koreai) férje buktatta le. A hatóságok most azt vizsgálják, hogy bizalmasak voltak-e azok az iratok, amelyeket a 33 éves nő - több magas beosztású dél-koreai kormányzati tisztségviselő, köztük Ri Mjong Bak államfő mobiltelefonszámával együtt - megszerzett Dél-Korea sanghaji főkonzuljától és annak két kollégájától.

 

A három diplomata tagadja, hogy viszonyt folytatott volna a kínai nővel. A gyanú szerint megígérték a sanghaji szépségnek: közbenjárnak annak érdekében, hogy a szokásosnál egyszerűbben és gyorsabban jussanak dél-koreai vízumhoz azok a kínai állampolgárok, akiket a nő bemutatott nekik. Az ügyben a dél-koreai külügyminisztérium és a miniszterelnöki hivatal is vizsgálatot indított.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés