CoolPolitika.hu

Szerbia csapást mért a szervezett bűnözésre

2012  //  Feb  //  11  //  MTI

Szerbia csapást mért a szervezett bűnözésreSzerbia olyan csapást mért a szervezett bűnözésre, amelyet nem fog egyhamar kiheverni - jelentette ki Boris Tadic szerb elnök pénteken, annak kapcsán, hogy Spanyolországban őrizetbe vették a körözött Luka Bojovicot és társait.

"Szerbia egy lépésre áll attól, hogy megnyerje a szervezett bűnözéssel szembeni csatát, nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy Szerbia olyan csapást mérjen a szervezett bűnözésre, amelyet évtizedekig nem fog tudni kiheverni" - mondta Tadic, és utalt arra, hogy Szerbia kérni fogja az összes letartóztatott személy kiadatását Spanyolországtól.  Ivica Dacic belügyminiszter pénteki belgrádi sajtótájékoztatóján annak a véleményének adott hangot, hogy a négy szerb bűnöző spanyolországi elfogásával a "zimonyi klán gyakorlatilag megszűnt létezni". Dacic elmondta, hogy "már hónapokkal ezelőtt voltak információik a négy bűnözőről, akik Spanyolországban bolyongtak, és fennáll a gyanú, hogy ott is elkövettek bűncselekményeket".

 

A szerb bűnözőket csütörtökön délután fogták el Valenciában. Luka Bojovicot, Sinisa Petricet, Vlado Milisavljevicot és Vladimir Mijanovicot többrendbeli gyilkossággal, gyilkossági kísérletekkel vádolják.    Milisavljevic részt vett a Zoran Djindjic néhai miniszterelnök elleni 2003-as merényletben is. Djindjicet 2003 márciusában, a szerb kormány belgrádi székházának udvarán lőtte agyon egy orvlövész, Zvezdan Jovanovic. Milisavljevicet 2007-ben távollétében 35 év börtönre ítélték Szerbiában, mert segédkezett a merénylet végrehajtásában, további 40 évnyi börtönt pedig egyéb bűncselekmények miatt szabtak ki rá. Milisavljevic a Djindjic-merénylet óta szökésben volt.    A szerb belügyminisztérium megkezdte a kiadatási eljárás előkészületeit.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés