CoolPolitika.hu

Szent szexhétvége a családi harmóniáért

2008  //  Nov  //  03  //  coolpolitika

Szent szexhétvége a családi harmóniáértAz Egyesült Államokban egyes kisebb, konzervatív egyházak kampányokat indítanak a szex gyakorlásának erősítése érdekében. Olyan programokról van szó, amelyek a szeretkezésből már egyenesen szociális és vallási kötelességet csinálnak.

Ilyen például a memphisi New Direction Christian Church, amelynek lelkipásztora 40 éjszaka hatalmas szex címmel kolostorba vonult 252 párral, hogy megvitassák: van-e polgárjoga a szexnek a házasságban. A pozitív válasz kiérlelése után aztán terítékre kerültek olyan konkrét és extrém formák is, mint a felláció és a szadomazochizmus is.

A tampai Relevat Churchben Paul Wirth lelkipásztor talán még Casanovát is zavarba hozta volna. Mivel nem volt megelégedve azzal, ahogy hívei a mézeshetek követelményeinek eleget tettek, elindította a 30 napos szexkihívást, amelynek értelmében híveinek minden nap el kell olvasniuk egy részletet a Bibliából és azt testi szerelem formájában kell átültetniük a gyakorlatba.

Kezdeményezésének nagy sikere van, a környék papjai is csatlakoztatni akarják saját híveiket. A texasi Fellowship of Woodlands félévenként tanfolyamokat szervez Szent szexhétvége néven, ahol a hívőket állítólag megtanítják a teljes szexuális életre. Más egyházak egyenesen a Bibliát vették elő a szexuális praktikák dicséretére. Megtörtént, hogy az Énekek énekét használták fel az orális és egyéb szexuális fantáziák igazolására. Van, ahol szexnaptárat készítenek, amely a hétfői napra meztelen napfürdőzést javasol a partnerrel, keddre hálószobán kívüli aktust, Pál apostol Korinthosz-bélieknek írt leveleit és aromatikus masszázsokat szerdára stb.

A buzdításból az internet sem maradhat ki. Virágoznak a vallási szexuális oktatóblogok. Ilyen például Spencer atyáé, akinek kérdéseket lehet feltenni a hogyan szexeljünk gyakrabban és intenzívebben témában.

A jelenségnek megvannak már a teoretikusai is: William Harley A férfi igényei, a nő igényei (His Needs, Her Needs) című műve, John Gray Mars és Vénusz a hálószobában (Mars and Venus in the Bedroom) című könyve alapozza meg elméletileg ezeknek az egyházaknak némileg különös nekibuzdulását.

A szociológusok szerint ennek oka, hogy a gazdasági válság, a bizonytalan jövő miatt az emberek húzódoznak a házasság intézményétől, a gyermekvállalástól. Ez vonatkozik még azokra a családokra is, ahol a szülők 10-11 utódot vállaltak, mint ahogy ez gyakori például Utahban - írta a La Repubblica című olasz napilap.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés