CoolPolitika.hu

Szavazatvásárlók tömegét vették őrizetbe

2009  //  Dec  //  06  //  MTI

Szavazatvásárlók tömegét vették őrizetbeTajvanon több mint 150 embert vettek őrizetbe és 76 ellen az ügyészek már vádat is emeltek szavazatok vásárlásáért és más szabálytalanságok miatt, a szombati helyhatósági választások előtt - jelentette a Hszinhua hírügynökség tajpeji (Taipei) keltezésű hírében.

Az őrizetbe vettek közül 30-an tartoznak a kormányon lévő Kuomintang párthoz, 14-en a Demokratikus Haladó Párthoz, 23-an pártonkívüliek, illetve 54 esetben nem tudtak pártkötődést megállapítani. A szavazatok ára az idei választáson magasabb, mint a korábbiaknál - állapították meg az ügyészek.

 

A szombati választásokon a megyék és a városok első emberét, valamint azok törvényhozóit, illetve kisebb települések vezetőit választják meg. A tajvani hatóságok ígéretet tettek: a választás után is folytatják nyomozásaikat, és ha a jelöltet bűnösnek találják, az eredményét érvénytelenítik.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés