CoolPolitika.hu

Szállodai csillaghullás

2011  //  Dec  //  07  //  MTI

Szállodai csillaghullásÖsszesen 131 szálloda veszítette el csillagos státusát Pekingben, a fővárosi turisztikai hivatal januártól végzett ellenőrzésének következményeként - jelentette kínai média kedden.

Peking 729 csillagos besorolású szállodájának 82 százaléka felelt meg a szabványoknak, a maradéktól megvonják a "rendfokozatát". A 131 hotel között van egy korábban ötcsillagos is, 12 négycsillagos, 55 háromcsillagos 56 kétcsillagos és 7 egycsillagos - tájékoztatott Szun Vej-csia (Sun Weijia) igazgató-helyettes a vizsgálatot végzők nevében. A hivatal elsősorban a csapnivaló vezetés és szolgáltatás, a biztonsági problémák, valamint a gyenge higiéniás körülmények miatt szankcionálta az intézményeket, amelyek ha korrigálják hiányosságaikat, egy év múlva ismét kérelmezhetik csillagos státusuk visszaállítását. Az illetékesek hangsúlyozták: a csillagok nem járnak örökre, s döntöttek arról, hogy az eddig öt év helyett Pekingben háromévenként fogják az ellenőrzéseket elvégezni; ígéretük szerint a törvényellenesen működőket felelősségre vonják.
(MTI)
 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés