CoolPolitika.hu

Sydney tömegaktfotózásra készül

2010  //  Jan  //  30  //  MTI

Sydney tömegaktfotózásra készülEzúttal Ausztráliában, a világhírű sydneyi operaháznál készül tömegaktfotózásra Spencer Tunick amerikai fényképész.

A meztelen emberek tömegéről - százak vagy esetenként ezrek részvételével - készült felvételei révén híressé vált fotós már keresi az embereket legújabb projektjéhez. A sydneyi installáció kétezer pucér önként jelentkező részvételével március elsején készülne el. A The Base (Az alap) címet viselő felvételt az ausztrál nagyváros évenként megrendezett meleg és leszbikus karneváljának napján "lövi el" a fotós.

 

A felvonulás a világ minden tájáról vonz részvevőket és érdeklődőket, idén is hatalmas tömeg várható."Bizonyos értelemben a struktúra, az építmény alapját hozom létre, és azzal, hogy keverem a heteroszexuálisokat a melegekkel és a leszbikusokkal, összeszövöm az ellentétes nemeket és rétegeket, hogy létrehozzam azt a gyönyörű anyagot, amely fenntartja ezt a csodálatos épületet" - mondta az ausztrál rádiónak Tunick, aki lehetséges helyszínként korábban a híres Bondi Beach-et is számításba vette.

 

Az amerikai fényképész eddig világszerte közel száz installációt készített, 2001-ben már Ausztráliában, Melbourne-ben is dolgozott. Szerinte munkája nem a magamutogatásról vagy az erotikáról szól, hanem az élet kiszolgáltatottságáról a durva városi környezetben. A művész érvelése azonban hazájában nem győzte meg a hatóságokat, az Egyesült Államokban eddig hét alkalommal tartóztatták le.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés