CoolPolitika.hu

Stagnált a munkanélküliség júniusban

2011  //  Aug  //  02  //  MTI

Stagnált a munkanélküliség júniusbanA munkanélküliségi ráta az euróövezetben 9,9 százalék, az Európai Unió (EU) egészében pedig 9,4 százalék volt júniusban, egyik érték sem változott az előző hónaphoz képest - közölte hétfőn az Eurostat.

Az uniós statisztikai hivatal becslése szerint júniusban 22,473 millióan voltak munkanélküliek az 500 millió lakosú unióban. Ezen belül a 17 országból álló euróövezetben 15,640 millió volt az állástalanok száma. Az egy hónappal korábbihoz képest minimálisan változott a munkanélküliek száma, az unió egészét tekintve 38 ezerrel csökkent, az euróövezetben pedig 18 ezerrel nőtt. Ugyanakkor az egy évvel korábbihoz képest jelentős csökkenés ment végbe, idén júniusban a huszonheteknél 706 ezerrel, az eurót használó 17 tagországban pedig 346 ezerrel kevesebben voltak állás nélkül, mint 2010 júniusában.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés