CoolPolitika.hu

Sportkommentátori karrierbe kezd a párizsi diákvezér

2010  //  Nov  //  02  //  MTI

Sportkommentátori karrierbe kezd a párizsi diákvezérPályamódosítás előtt áll az egykori 68-as párizsi diákvezér, Daniel Cohn-Bendit: januártól a Canal + francia kereskedelmi televízió péntek esti sportműsorának labdarúgó kommentátora lesz és filmet készít a következő labdarúgó-világbajnokságról.

A Le Journal du Dimanche című francia vasárnapi lap szerint a jelenleg az Európai Parlament zöld frakciójának társelnökeként politizáló Cohn-Bendit ugyanakkor egyelőre még nem kíván felhagyni a politikával. Azt viszont "valószínűnek" tartja, hogy a következő európai parlamenti választásokon már nem jelölteti magát, elsősorban a kora miatt. Cohn-Bendit 2014-ben 69 éves lesz. A lap nem tartja kizártnak, hogy a legismertebb franciaországi zöld politikus teljesen pályát módosít. Sportriporteri karrierjét a Les Spécimens című népszerű pénteki esti sportműsorban labdarúgó kommentátorként kezdi meg a Canal + kereskedelmi televízióban.    "Át kell szervezni az életemet, hogy gyakrabban tudjak Párizsba járni. Az ötlet nagyon lelkesít. Újfajta beszédmódot akarok kialakítani a fociról. És hát már van is egy kis tapasztalatom, miután a német bajnokság mérkőzéseit már kommentáltam" - erősítette meg a lapnak az értesülést Cohn-Bendit.

 

A 65 éves francia-német képviselő élete újrakezdéseivel már számos meglepetést okozott a közéletben: a Párizsban felnőtt német politikus az 1968-as diáklázadások vezéreként vált ismertté. Miután kitiltották Franciaországból, egy németországi bölcsődében dolgozott nevelőként, majd 1989-ben Frankfurt alpolgármestere lett. A Vörös Dany időközben zöld lett: 1994 óta európai parlamenti képviselő, az elmúlt húsz évben ismét meghatározó alakja a francia politikai életnek, s a 2009-es választásokon a franciaországi zöldek listájának vezetőjeként választották újra EP-képviselőnek. Cohn-Bendit leszögezte, hogy nem vált szakmát, s a 2012-es francia elnökválasztási kampányban aktívan részt kíván venni: "Eva Jolyt (a zöldek elnökjelöltjét) fogom teljes erőmmel támogatni".

 

A frakcióvezető azt is elárulta, hogy jelenleg egy film tervén dolgozik, amelyet a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokságról szeretne forgatni. -Több mindennel kell egyszerre az embernek foglalkoznia, hogy szabadon tudjon gondolkodni - hangsúlyozta a politikus. Arra a kérdésre, hogy lehet-e az ember egyszerre sportriporter és európai képviselő, azt válaszolta: -Ez olyan, mintha azt mondaná, hogy képviselőként az ember nem olvashat el egy könyvet.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés