CoolPolitika.hu

Sokkal több áldozata volt a földrengésnek

2011  //  Jan  //  14  //  MTI

Sokkal több áldozata volt a földrengésnekA haiti hatóságok szerint a korábbiakban közölteknél sokkal több halálos áldozata volt az egy évvel ezelőtti pusztító erejű földrengésnek.

Jean-Max Bellerive haiti miniszterelnök a földrengés egyéves évfordulóján tartott sajtótájékoztatóján - helyi idő szerint szerdán - közölte, hogy több mint 316 ezer ember halt meg a természeti csapásban. Az ENSZ eddig több mint 220 ezerre tette a tavaly január 12-én történt földrengés halálos áldozatainak a számát. A miniszterelnök szerint azért nőtt a számadat, mert ennyivel több holttestet találtak az elmúlt egy évben a romok alatt. Hozzátette, hogy még mindig vannak tetemek a romba dőlt épületek törmeléke alatt.

 

Bellerive szerint a földrengésben 350 ezren sebesültek meg, és több mint 1,5 milliónyian váltak földönfutóvá. Ezek az adatok is jócskán meghaladják az ENSZ által korábban közölt számokat. A miniszterelnök szerint a földrengés okozta károk 7,8 milliárd dollárra rúgnak. Egy év alatt a munkagépek hárommillió köbméter törmeléket takarítottak el, s még több mint háromszor ennyit, 10 millió köbmétert kell elszállítani.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés