CoolPolitika.hu

Sokba kerül az esküvő a menyasszony szüleinek

2011  //  Ápr  //  24  //  MTI

Sokba kerül az esküvő a menyasszony szüleinekSokba kerül Kate Middleton szüleinek, hogy leányuk két hét múlva a brit trónörököshöz megy feleségül. Az ifjú hercegi pár azonban már a nászutat tervezgeti, és állítólag Jordánia az egyik lehetséges kiszemelt helyszín.

Vilmos trónörökös - Károly walesi herceg és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia - április 29-én esküszik örök hűséget polgári származású menyasszonyának az angol-brit monarchia ősi londoni koronázótemplomában, a Westminster-apátságban. A The Sunday Times becslései szerint a frigy csaknem 100 ezer fontjába - több mint 30 millió forintjába - kerül Carole és Michael Middletonnak, a hercegi ara szüleinek. A fiatal trónörökös jövendő apósa és anyósa nem jut koldusbotra, mivel gyermekzsúr-kellékeket árusító, rendkívül sikeres internetes családi csomagküldő vállalkozásuk milliomossá tette őket.

 

A tekintélyes vasárnapi brit lap mindazonáltal úgy tudja, hogy csak az esküvő előtti szállodaszámla - vacsorával, reggelivel és italokkal együtt - meg fogja haladni a 20 ezer fontot (hatmillió forint). Kate Middleton az esküvő előtti utolsó éjszakát az egyik legpatinásabb londoni szállodában, a Buckingham-palotához - a fő londoni királyi rezidenciához - közeli Goring hotelben tölti, édesanyjával, édesapjával és testvéreivel együtt. A menyasszonynak és húgának a szálloda éjszakánként négyezer fontba (több mint 1,2 millió forintba) kerülő, ötszobás királyi lakosztályát bérelték ki. A szülők Kate öccsével együtt egy-egy szerényebb, áfával együtt mindössze 1100 fontos szobában alszanak majd.

 

Emellett Kate esküvői ruhakölteménye 30 ezer fontba kerül. Kate húgának és esküvői tanújának, Pippának, valamint a nyoszolyólányoknak és az örömanyának a teljes esküvői ruházkodási költsége el fogja érni a 20 ezer fontot - legalábbis a The Sunday Times értesülései szerint. Mindehhez járulnak a szépészeti kiadások, és a szülők természetesen hozzájárulnak az esküvő utáni, háromszázfős, oldott légkörű esti fogadás és diszkó, valamint a nászút költségeihez is.

 

A nászút helyszíne hivatalosan egyelőre hétpecsétes titok, ám a The Sunday Telegraph úgy értesült, hogy a trónörökösi házaspár Jordánia déli részén tervez legalább egyhetes túrát. A patinás konzervatív vasárnapi brit lap forrásai szerint Vilmos és Kate még mindig több lehetőséget mérlegel, de a jordániai nászutat részesítik előnyben, és állítólag már le is foglaltak egy "személyre szabott" magántúrát az ország déli részében. Várhatóan felkeresik a Holt-tengert és az egyik legnagyobb helyi turistanevezetességet, a történelmi Petra városát is.

 

A Telegraph ezzel kapcsolatban felhívja a figyelmet arra, hogy más közel-keleti országokhoz hasonlóan Jordániában is voltak zavargások a közelmúltban, és úgy tudni, hogy az al-Kaida terrorhálózatnak több bázisa is van az országban. Vilmos - a brit királyi légierő (RAF) kutató-mentő helikopterpilótája - kétheti eltávozást kapott esküvője alkalmából. A trónörökösi házaspár a The Sunday Telegraph értesülése szerint a nászút egy részét valamelyik nagy-britanniai királyi birtokon, valószínűleg a skóciai Balmoralban tölti.

(MTI) 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés