CoolPolitika.hu

Rengeteget isznak a britek

2009  //  Jan  //  25  //  coolpolitika

Rengeteget isznak a britekRendszeresen túllépi a kormány által ajánlott alkoholfogyasztás mennyiségét a brit felnőttek több mint harmada- derült ki egy hivatalos jelentésből.

A felnőtt férfiaknak napi három-négy egység alkohol ajánlott, a nőknek pedig kettő, de maximum három. Az alkoholfogyasztással kapcsolatos egészségügyi kockázatok és a kormány figyelmeztetése ellenére azonban a felnőttek 37 százaléka legalább egyszer egy héten túllépi a kívánatos mennyiséget, húsz százalék pedig annak több mint a dupláját fogyasztja a legivósabb napján.

A brit Országos Statisztikai Hivatal 2007-es felmérésén alapuló adatai azt is elárulták, hogy több férfi lépi át a javallott küszöböt, mint nő. A menedzser vagy szabadfoglalkozású háztartásokban több alkoholos ital fogy, mint a szokásos munkákat vagy kétkezi munkát végzőkében.

Egy tavaly végzett független felmérés kimutatta: a felnőttek 86 százaléka hallott róla, hogy az alkoholfogyasztást egységekben mérik, míg egy évtizeddel ezelőtt csupán 75 százalék volt tisztában ezzel. Ugyanakkor mindössze 38 százalék tudta, hogy mennyi a megengedhető napi adag, míg a nők számára meghatározott maximumról 44 százaléknak volt tudomása.

A konzervatív politikusok Gordon Brown miniszterelnököt kárhoztatták azért, mert nem foglakozik a problémával. A egészségügyi kabinet azonban kijelentette, hogy egy tavaly indított kampánynak köszönhetően több ember ügyel már a biztonságos alkoholmennyiség fogyasztására - adta hírül az MTI.

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés