CoolPolitika.hu

Slota megoldja a kisebbségi problémát

2011  //  Már  //  23  //  MTI

Slota megoldja a kisebbségi problémátMegoldódna Szlovákiában a cigány és a magyar probléma, ha mindkét népcsoport áttelepülne a Duna túlpartjára, Magyarországra - vélekedett a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke kedden Pozsonyban.

Ján Slota a népszámlálás kapcsán beszélt erről, amikor bírálta és "álszentnek" nevezte, hogy a szlovákiai magyar pártok - a Magyar Koalíció Pártja (MKP) és a Híd - a romák között kampányolnak, hogy vallják magukat minél nagyobb számban magyarnak. Az SNS - szerinte - senkit sem kíván meggyőzni arról, hogy szlováknak vallja magát. Sajtótájékoztatóján Slota kijelentette, az ő kívánságuknak az felelne meg, ha "akár az összes cigány is magyar nemzetiségűnek vallaná magát. Azután közösen keljenek át a Dunán, s nálunk meg lesz oldva a cigánykérdés és a magyarkérdés is."

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés