CoolPolitika.hu

Slota Magyarországgal riogat

2011  //  Ápr  //  13  //  MTI

Slota Magyarországgal riogatJán Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke hétfőn ismét azzal riogatta a közvéleményt, hogy Magyarország háborúra készül és erőszakkal kívánja felújítani Nagy-Magyarországot.

-Ma már Bugár (Béla) is észrevette, hogy Orbánnak valóban Nagy-Magyarország a célja. Azt hangoztatják, hogy Magyarországon újra bevezetik a sorkötelezettséget. Hát köszönöm szépen. Ha bevezetik, Magyarország háborúra készül. Közben mi azt mérlegeljük, hogy lesz-e saját légiereje a szlovák hadseregnek. Hiszen sapkával is agyonvernek minket" - nyilatkozta újságíróknak Slota a párt vezetőségének ülése után Érsekújváron. A szélsőségesen nacionalista politikus szerint a mai magyar kormány politikája egyfajta dominójáték. Ennek első kockája a kettős állampolgárság, a második a határon túli magyarok magyarországi választójoga, míg a harmadik a kötelező sorkatonai szolgálat felújítása.

 

-A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának (a parlamentnek) nyilatkozatot kellene elfogadnia, amely nagyon keményen elítélné a magyar törvényhozás tevékenységét - vélekedett Slota. Leszögezte: a nyilatkozatban nagyon élesen el kellene ítélni Orbán Viktor és a Fidesz politikáját. -Köteleznünk kellene legalább a külügyminisztert, de a Szlovák Köztársaság kormányát és a parlament vezetését is: forduljunk az összes európai intézményhez azzal, hogy az a hozzáállás, amellyel a magyar politikai színtér katonai feszültséget szít Közép-Európában, nem jelentheti az Európai Unió jövőjét - hangsúlyozta Slota. Az SNS hétfőn megerősítette: "Szlovákiában szlovákul" jelszóval aláírásgyűjtést indított annak érdekében, hogy az országban a hivatalos érintkezésben kizárólag a szlovákot lehessen használni.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés