CoolPolitika.hu

Sarkozyt egy Humphrey Bogartnak való szerepben

2011  //  Ápr  //  25  //  MTI

Sarkozyt egy Humphrey Bogartnak való szerepbenWoody Allen szívesen látná Nicolas Sarkozy francia elnököt egy Humphrey Bogartnak való szerepben, és szerinte "valószínűleg nagyon jól játszana" egy Joe Pescinek való "kemény fickót" is.

Az amerikai filmrendező ezt a Le Journal du Dimanche című vasárnap megjelenő francia lapnak mondta annak kapcsán, hogy legújabb filmjének versenyen kívüli díszbemutatójával veszi kezdetét május 11-én a 64. Cannes-i Filmfesztivál. A Midnight in Paris (Éjfél Párizsban) című filmben egy kisebb szerepben feltűnik a francia first lady, Carla Bruni-Sarkozy. A lap azon kérdésére, hogy nincs-e kedve a francia elnöknek is szerepet adni egy másik filmjében, az amerikai rendező némi iróniával úgy válaszolt: -Ha ilyesmi jutna az eszembe, nyílván találnék neki elfoglaltságot. El tudnám képzelni egy Bogartnak való szerepben.

 

Az újságíró azon kérdésére, hogy akkor már miért nem egy Joe Pesci-szerű figurában, Woody Allen úgy reagált: -Kemény fickót akart mondani? Igen, igen, azt valószínűleg nagyon jól játszaná. A rendező elmesélte, hogy a Mindnight in Paris forgatására egyszer ellátogatott a francia elnök, hogy meglesse feleségét munka közben. -Hajnali fél 2 volt. Megállás nélkül azt hajtogatta hogy -Nézzék milyen szép, milyen gyönyörű!. -Nagyon szerelmes volt - mondta Woody Allen. A rendező egyébként cáfolta, hogy Carla Bruni-Sarkozy szerepel a következő filmjében is. A The Wrong Picture (A rossz kép) forgatása nyáron kezdődik Rómában. -Nem, egyáltalán nem szeretne színésznő lenni. A Midnight in Parisben való részvétele is eleinte csak vicc volt - hangsúlyozta Woody Allen. Azt viszont elárulta, hogy új filmjében szerepet kap Alec Baldwin, Ellen Page, Jesse Eisenberg és Penélope Cruz is.

 

A rendező azt is elmondta, hogy a francia elnöki párral éppen egy évvel ezelőtt találkozott, amikor ebédmeghívásnak tett eleget az Elysée-palotában. -Azonnal szimpatikusnak találtam ezt a nőt (Carla Bruni-Sarkozyt), és (a készülő filmemben) spontán módon felajánlottam neki az idegenvezető szerepét a párizsi Rodin Múzeumban. Megkérdeztem tőle: szeretne egy kisebb szerepet? Képzelem, hogy nagyon elfoglalt, de a forgatás maximum három napig fog tartani. Végül három és fél napig tartott. Azt válaszolta: nagyon büszkén fogom később elmesélni az unokáimnak, hogy az ön egyik filmjében játszhattam - idézte fel Woody Allen.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés