CoolPolitika.hu

Sarkozy más feleségével hált - piszkos játétkok

2008  //  Okt  //  18  //  coolpolitika

Sarkozy más feleségével hált - piszkos játétkokNicolas Sarkozy francia elnök bíróságon tett panaszt Ives Bertrand volt titkosszolgálati vezető ellen, akit magánéletének megsértésével, továbbá hamis állítások közzétételével vádol.

A Le Point című jobboldali politikai hetilap részleteket közölt a francia titkosszolgálatot 2004-ig, 12 éven át irányító Ives Bertrand személyes, kézzel írt naplójából. A feljegyzésekben Bertrand a lap szerint háromszor is említést tesz a francia államfőről, aki 2003-ban belügyminiszteri posztot töltött be. Bertrand állítása szerint Sarkozy irodájában 150 ezer euró készpénzt tartott, és egy képviselő feleségével hált. Emellett részletesen írt Sarkozy válásáról első feleségétől, és második házasságáról.

A francia elnöknek a bírósághoz benyújtott keresetében az áll, hogy a volt titkosszolgálati vezető magánjellegű információkat tárt a nyilvánosság elé a valóságot durván eltorzítva, és ezt kétség kívül a károkozás szándékával tette.

Bertrand 27 spirálfüzetbe írt, több száz oldalnyi feljegyzéseit - amelyek jórészt az Elysée-palotában zajló intrikákról szólnak - az év elején foglalták le az úgynevezett Clearstream-ügy nyomozása során. Az ügyben Dominique de Villepin volt miniszterelnököt rágalmazásban való bűnrészességgel, Nicolas Sarkozy és más politikusok pénzmosás gyanújába keverésével vádolják.  

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés