CoolPolitika.hu

Sarkozy 1,3 millárd eurós intézkedései

2009  //  Ápr  //  25  //  COOLPOLITIKA

Sarkozy 1,3 millárd eurós intézkedéseiPénteken Nicolas Sarkozy, a francia kormányfő bemutatta a fiatalok foglalkoztatására irányuló programját, miközben a helyzet súlyosságáról is beszámolt.

-Ha nem teszünk semmit, akkor 2010-re 170 ezer és 220 ezer között lesz azoknak a fiataloknak a száma, akik nem találnak munkát. Nem szeretném ha ez várna az eljövendő generációra.- mondta Sarkozy. A kormányfő ellátogatott egy vidéki képzési központba is, ahol a következőket nyilatkozta: -Együtt kell dolgoznunk. A kormány már készen áll a munkára.

Sarkozy intézkedései 1,3 milliárd euróba kerülnek majd, és közel 500 ezer friss diplomás és szakképesítéssel nem rendelkező fiatalt érintenek. A program megvalósításához szükséges összeget a szociális jellegű beruházásokra elkülönített pénzből a francia állam finanszírozza. A program támogatja a már meglévő munkaszerződések meghosszabbítását, illetve segíti a munkanélküli fiatalok átképzését, ezzel megszűnnének a hiányszakmák. A fiatalok szerződést kötnének a céggel, amely az alkalmazásukért fejkvótát kap az államtól, átlagosan 1000 eurót, (de ha a cég érettségivel nem rendelkező fiatalt alkalmaz,akkor 2000 eurót). 

Sarkozy tervezete 2010-ben válhat valósággá, biztos megoldás lehet a munkanélküliség problémájára. A program nem csak a munkanélküli fiatalok képzését, de a frissdiplomások elhelyezkedését és a tucatszakmával rendelkezők átképzését is támogatja. 

(CoolPolitika)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés