CoolPolitika.hu

Rondák is a gyönyörűek klubja

2011  //  Jún  //  22  //  MTI

Rondák is a gyönyörűek klubjaTöbb tízezer ronda ember lett gyönyörű, illetve annak minősített egy számítógépes vírusnak köszönhetően a BeautifulPeople.com - gyönyörűemberek - honlapklub által.

A Shrek nevű vírus révén sikerült elárasztaniuk a "rúttörőknek" a számukra eddig zárt "világot". A klubba csak olyanokat vesznek fel, akiket kellően gyönyörűnek talál a zsűri: a világhálós honlap tagsága. Utóbbi két napon át mérlegelhet a jelentkező fotója és életrajza alapján, hogy támogassa-e az illető felvételét. Akinek sikerül bejutni, az sem ülhet a babérjain, ugyanis ha például láthatóan hízik, "lependerül" a honlapról. (2009 karácsonya után kövéredés miatt mintegy ötezren minősültek "már nem gyönyörűnek" és "repültek" a klubból.)

 

Mármost Shrek, a vírus - mely nevét egy rút rajzfilmhősről kapta - a zsűrizés szoftverét hatástalanította, így aztán bekerült hat héten át az összes aspiráns a gyönyörűek birodalmába, aminek ők nagyon örültek. Hétfőn viszont nem nagyon örültek, amikor a honlap tulajdonosaitól sajnálkozó e-levelet kaptak, amelyből megtudhatták, hogy tévedés az egész, törölték őket a gyönyörűek hadából, a "külcsínőrség" ismét a helyén áll. -Akkor fogtunk gyanút, amikor hirtelen nagyot szökkent a taglétszám és az újak között sok olyan akadt, akiről nagy kár lenne portrét festeni - idézte Greg Hodge-ot, a honlap vezérigazgatóját a The Daily Telegraph című brit lap.

 

Shrek "bandáját" azután visszaminősítették elbírálandónak, a valódi tagság pedig a bő 30 ezer emberből bő 30 ezret elutasított, azaz csak elenyésző hányaduk ereszthetett gyökeret a gyönyörűek körében.    Shrek után még tart a vizsgálat, feltehetően egy volt alkalmazott fertőzte meg a szoftvert. A honlap 2002-ben jött létre Dániában elit társközvetítési célból. Immár 700 ezer tagja van, átlagosan hét pályázóból egynek sikerül rákerülnie. Az elutasítási ráta országonként változó, a legmagasabb a britek, oroszok és lengyelek esetében, azaz ők a legrondábbak - a tagok szerint.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés