CoolPolitika.hu

Romlott a horvát ipar helyzete

2010  //  Máj  //  23  //  MTI

Romlott a horvát ipar helyzeteTovábbra is csökkenést mutatott az ipari termelés Horvátországban áprilisiban a bel- és külföldi kereslet pangása miatt, a visszaesés nagyobb volt, mint márciusban.

A statisztikai hivatal pénteken ismertetett adatai szerint a termelés 1,9 százalékkal esett vissza áprilisban az előző hónaphoz képest, amikor 1,2 százalék volt a zsugorodás. Éves összevetésben 6,6 százalékkal esett vissza a horvát ipari termelés áprilisban, míg márciusban még csak 0,6 százalék volt a tizenkét havi csökkenés.

 

Elemzők szerint a tendencia egyhamar nem fog megfordulni, így változatlanul a GDP enyhe, 1 százalékos csökkenését várják az idén is. Horvátország bruttó hazai terméke 5,8 százalékkal csökkent tavaly az előző évhez képest. A gazdaságkutatók szerint jövőre viszont már 2,2 százalékkal nőhet éves szinten a GDP.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés