CoolPolitika.hu

Romlott a globális adósminőség

2012  //  Jan  //  27  //  MTI

Romlott a globális adósminőségAz euróövezeti adósságválság intenzívebbé válása miatt tavaly, a második félévben nőtt a negatív kilátású - vagyis leminősítés kockázatának kitett - adósosztályzatok aránya a Fitch Ratings által besorolással ellátott teljes adósi mezőnyön belül - olvasható a legnagyobb európai hitelminősítő csütörtökön Londonban ismertetett átfogó elemzésében.

A Fitch féléves globális adósminőségi jelentése szerint a cég által adóskockázati osztályzattal nyilvántartott adósok közül 9,3 százaléknak a besorolására volt érvényben negatív kilátás 2011 végén, pedig a tavalyi második negyedévben ez az arány még csak 6,8 százalék volt, az eddigi legalacsonyabb a Lehman Brothers amerikai nagybank csődje óta.

 

A Fitch Ratings az elemzésben hangsúlyozza ugyanakkor, hogy a 2011. végi 9,3 százalék is még meglehetősen alacsonynak számít, különös tekintettel arra, hogy a negatív kilátású adósbesorolások aránya 2009 harmadik negyedévében 18,3 százalékon tetőzött.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés