CoolPolitika.hu

Romániában a vártnál magasabb az infláció

2010  //  Okt  //  12  //  MTI

Romániában a vártnál magasabb az inflációRomániában kétéves csúcsra emelkedett és 7,77 százalék lett a szeptemberi éves szintű infláció az augustusi 7,6 százalék után, - közölte a román statisztikai hivatal (INS) hétfőn.

A szakértők az augusztusival megegyező inflációval számoltak. A havi infláció  az augusztusi 0,23 százalékról 0,56 százalékra nőtt szeptemberben, miután az élelmiszerek ára 0,8 százalékkal, a nem élelmiszertermékeké 0,3 százalékkal, a szolgáltatásoké 0,6 százalékkal nőtt. Az elemzők mérsékeltebb, 0,4 százalékos havi inflációt vártak. Az európai módszertan alapján számított infláció (HICP) 5,2 százalék volt szeptemberben az egy hónappal korábbi 5,0 százalék után. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) a közelmúltban 7,9 százalékra változtatta az idei román inflációra adott  előrejelzését a korábbi 3,5 százalékról, miután a román kormány júliustól 19 százalékról 24 százalékra emelte az áfát.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés