CoolPolitika.hu

Robbanás történt egy iráni mecsetben

2009  //  Máj  //  29  //  MTI

Robbanás történt egy iráni mecsetbenEgy robbanás miatt 30 ember életét vesztette, mintegy ötven pedig megsebesült egy mecsetben Irán délkeleti részén, Záhedán tartományi fővárosban csütörtökön - jelentette az IRNA iráni hírügynökség.

A FARSZ félhivatalos hírügynökség úgy tudja, hogy a robbanást merénylet okozta. Röviddel utána a biztonsági erők egy második pokolgépet találtak a templom közelében, és hatástalanították. A veszteségadat még nem végleges. A Teherántól mintegy 1600 kilométerre lévő Zahedán Szisztán-Beludzsisztán tartomány székhelye. Lakosai között jelentős  beludzs kisebbség van, amely Irán többségétől eltérően az iszlám szunnita ágát követi.

 

A tartomány az ország Pakisztánnal határos részén van, ahol gyakoriak a fegyveres összecsapások az iráni rendőrség és kábítószercsempészek vagy szélsőségesek között. A városban 2007-ben egy az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kapcsolódó csoport egy merényletben megölte az iráni forradalmi gárda 11 tagját.    Iránban jelenleg elnökválasztási kampány folyik. A szavazás június 12-én lesz.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés