CoolPolitika.hu

Repce importra szorul az EU

2010  //  Aug  //  11  //  MTI

Repce importra szorul az EUA kedvezőtlen időjárás miatt az idén jelentős importra szorul az Európai Unió repcéből a hamburgi székhelyű Oil World elemzői szerint, s valószínűleg a világ legnagyobb importőre lesz.

Az előrejelzés szerint 2010 július és 2011 június között legalább 2,19 millió tonnára szökik fel az import az egy ével korábbi 2,13 millióról. Ebből várhatóan 1,34 millió tonna érkezik a FÁK-tagállamaiból, és 850 ezer tonna Ausztráliából. Az unió repcetermése 19,92 millió tonna körül várható, ez 1,7 millióval kevesebb az egy évvel korábbinál.

 

Az unió után Japán áll a második helyen az import mennyiségét tekintve, 2,13 millió tonna várható importtal, a harmadik Kína, 1,80 millió tonnával.    Európában várhatóan magasabbak lesznek az árak, mint a világpiacon, mert a megcsappant terméssel jelentős kereslet áll szemben elsősorban az élelmiszeripar, valamint a bioüzemanyag gyártók részéről.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés