CoolPolitika.hu

Rendelet a kilt alatt

2010  //  Nov  //  25  //  MTI

Rendelet a kilt alatt Elítéli a skót Tartánhatóság azokat, akik semmit sem viselnek skótszoknyájuk alatt.

A testület rendeletben foglalt állást és minősítette gyermetegnek, továbbá higiéniaellenesnek, ha valaki nem visel semmit szoknyája alatt. Brian Wilton, a Tartánhatóság igazgatója szerint a definíció, miszerint valaki akkor igazi skót, ha pőre a kiltje alatt, ugyanannyira elvetendő tézis, mint az, hogy csak a zabkását megsózó ember igazi skót. -Azért mert hajdanán a hegylakók semmit sem hordtak szoknyájuk alatt, nem jelenti azt, hogy nekünk a XXI. században szintén nem kellene viselnünk semmit.

 

Falra hányt borsó azonban a wiltoni szó: a megrögzött szoknyások, köztük David Coulthard autóversenyző, hevesen kikelt ellene. -A kilt a múlt adománya, a hagyomány pedig: alul semmi. Gyerekkorom óta hordok kiltet. Semmi gyerekes vagy tisztátalan nincs ebben. Öt szoknyám van - idézte Coulthardot a Daily Telegraph című brit lap. A kiltek legtekintélyesebb gyártójának, a Slanj cégnek viszont igen kellemetlen tapasztalatai vannak a "natúr" szoknyaviselet terén. A vállalat kölcsönöz is kiltet és jó párat olyan gyalázatos állapotban kapott vissza, hogy ügyfeleit alsónemű viseletére kötelezte.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés