CoolPolitika.hu

Rekordot állított fel az Erasmus

2012  //  Máj  //  08  //  MTI

Rekordot állított fel az ErasmusA 2010/11-es tanév során az Európai Unióban több mint 231 000 diák részesült Erasmus-ösztöndíjban külföldi tanuláshoz vagy képzéshez, ami új létszámrekordot és az előző évhez képest 8,5 százalékos növekedést jelent - jelentette be az Európai Bizottság kedden.

A testület brüsszeli közleménye szerint "elindítása után huszonöt évvel az Erasmus a legismertebb uniós programmá és a világ legsikeresebb diákcsereprogramjává vált". A "nyelvekre, alkalmazkodóképességre, interkulturális érzékenységre és vezetői képességre összpontosító" program 1987-es kezdete óta több mint 2,5 millió európai hallgatónak biztosított lehetőséget arra, hogy külföldre menjen felsőoktatási intézményben tanulni vagy vállalatnál gyakornokoskodni.

 

Ha a jelenlegi tendencia folytatódik, akkor az Európai Unió a 2012/13-as tanévre eléri azt a célját, hogy 3 millió Erasmus-hallgatónak nyújtson támogatást - derül ki a közleményből. Eszerint a 2010/11-es tanévben a hallgatók három legnépszerűbb célállomása Spanyolország, Franciaország és az Egyesült Királyság volt. Spanyolországból érkezett a legtöbb hallgató külföldre, a második helyen Franciaország, majd Németország áll. A 2010/11-es évben az Erasmus-program hallgatói és oktatói mobilitásnak szentelt költségvetése hozzávetőleg 460 millió euró volt.

 

Andrulla Vasziliu, az oktatásügyért, a kultúráért, a többnyelvűségért és az ifjúságpolitikáért felelős bizottsági tag a közleményben az adatokat kommentálva úgy vélekedett: az Erasmus program az Európai Unió legnagyobb sikertörténeteinek egyike. "Ezekben a nehéz időkben az Erasmus-program keretében végzett tanulmányok és szakmai gyakorlatok során elsajátított készségek értékesebbek, mint valaha" - emelte ki a ciprusi biztos.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés