CoolPolitika.hu

Rekordmennyiségű cégcsőd Írországban

2010  //  Dec  //  04  //  MTI

Rekordmennyiségű cégcsőd ÍrországbanRekordmennyiségű cégcsőddel zárhatja az idei évet Írország, a visszaeső beruházási és magán építési kedv miatt különösen az építőipari vállalkozásokat állította súlyos kihívás elé az ír adósságválság.

Az InsolvencyJournal.ie honlap szerint az első tizenegy hónapban 1.392 ír cég jelentett csődöt, ez 11 százalékos emelkedés a tavalyi azonos időszakhoz képest. Csak novemberben 142 cég ment csődbe, 21 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A számok azt mutatják, hogy a cégcsődök az év egészében elérhetik az 1.500-at, mivel hagyományosan az utolsó negyedévben történik a legtöbb csődbejelentés. Az építőiparban az idei év eleje óta 419 cég vált fizetésképtelenné, vagyis az összes cégcsőd közel harmada esett erre az ágazatra.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés