CoolPolitika.hu

Rehabilitációs klinika internetfüggőknek

2010  //  Már  //  19  //  MTI

Rehabilitációs klinika internetfüggőknekRehabilitációs klinikát nyitottak az internet- és technológiafüggő brit gyerekeknek.

 A London központjában fekvő Capio Nightingale kórház az első olyan nagy-britanniai intézmény, amely már a 12 éveseknek is segít leszokni a technológia túlzott használatáról. Az internet- és technológiafüggőségben szenvedőket nem csak a világháló helyes használatára tanítják meg, hanem arra is bátorítják őket, hogy a videojátékokra, illetve a mobiltelefonokra szánt időt is mérsékeljék - olvasható a The Daily Telegraph című lap online kiadásában (www.telegraph.co.uk).

 

A virtuális világ varázsában élőket a klinikán megtanítják a közvetlen személyes kapcsolatok kialakítására. A terápia részeként önértékelésüket és fizikai állapotukat is megvizsgálják, ha úgy vélik, hogy a függőség hatása a gyermek önmagába vetett bizalmát, aktivitását vagy étkezési szokásait is befolyásolja. A kezelés során az úgynevezett kiberzaklatás (cyber bullying) egyre növekvőbb problémájára is kitérnek, a netes heccelés ugyanis gyermekek millióit érinti az Egyesült Királyságban.

 

Richard Graham pszichiáter szerint a technológiai függőség egyre súlyosabb gondot jelent, a szülők közül egyre többen jelzik, hogy gyermekük dührohamot kap, ha a számítógép kikapcsolására utasítják őket.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés