CoolPolitika.hu

Putyin és Medvegyev ünnepelt

2012  //  Már  //  05  //  MTI

Putyin és Medvegyev ünnepeltNem adjuk senkinek a győzelmet - jelentette ki vasárnap Dmitrij Medvegyev a moszkvai Manyezs téren Putyint ünneplő tömeg előtt.

Az államfő kísérte fel az emelvényre Vlagyimir Putyint, aki kijelentette: "bebizonyítottuk, hogy senki nem erőltethet ránk semmit". "Nem sikerül elérni céljukat azoknak, akik az orosz államiságot es a hatalmat akarjak tönkretenni, győzni fogunk" - hangsúlyozta az elnökválasztáson magabiztosan vezető politikus a mintegy százezer ember előtt. A központi választási bizottság közép-európai idő szerint 21 órakor közzétett adatai szerint a szavazatok 45 százalékának feldolgozottságánál Vlagyimir Putyin 64,03 százalékkal vezetett az államfőválasztáson. Az orosz főváros több központi helyét jó előre lefoglalták a Putyin-párti szervezetek. Csak a kormányfőt jelölő Egységes Oroszország párt ifjúsági szervezete, az Ifjú gárda kilenc rendezvényre kért és kapott engedélyt a moszkvai hatóságoktól. A Nasi (Mieink) mozgalom szervezte az ünneplést a Manyezs térre, ahol Putyin és Medvegyev megjelent. Az ellenzéki mozgalmak hétfőn a Puskin térre vonulhatnak ki, mert a hatóságok szerint másutt akadályznák a forgalmat.

 

A vasárnap esti koncerttel egybekötött ünnepi megmozduláson a Putyint támogatók a környező utcákat is elözönlötték, a főváros polgármesteri hivatala pedig korábban figyelmeztette az autósokat, ne közlekedjenek a központ felé a várható tömeg miatt. Putyin hívei hétfőn is utcára vonulnak azzal a nem titkolt szándékkal, hogy ellensúlyozzák a "narancsosokat", akikre a kormányfő-elnökjelölt is utalt vasárnapi, Manyezs téri rövid felszólalásában.    Szergej Szobjanyin, Moszkva főpolgármestere a héten kijelentette: nem fogják megengedni, hogy a kijevihez hasonló események megismétlődjenek az orosz fővárosban. Azt mondta: Moszkvában biztosan nem lesz Majdan, amely a 2004-es ukrajnai narancsos forradalom jelképévé vált kijevi Függetlenség tere népszerű elnevezése. Az egyik ellenzéki csoport tagjai csütörtökön aszfaltra rögzíthető sátrakat akartak osztani a Puskin téren, de a rendőrség megakadályozta akciójukat.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés