CoolPolitika.hu

Puskagolyót küldtek a tokiói nagykövetségére

2010  //  Okt  //  26  //  MTI

Puskagolyót küldtek a tokiói nagykövetségéreEgy lőfegyverbe való töltény érkezett Kína tokiói nagykövetségére egy Pekinget bíráló levél kíséretében immár második alkalommal - közölte hétfőn a japán rendőrség bejelentése nyomán a japán Kyodo hírügynökség.

Az írásban Pekinget bírálják az ismeretlen feladók a szeptemberi tengeri incidens, vagyis a japán parti őrség hajói és a kínai halászhajó ütközésének kezelése miatt. A barna borítékot a múlt hét kedden adták fel Kanto térségében. Hasonló tartalmú levelet és vélhetően puskagolyót küldtek a kínai külképviseletre október nyolcadikán is. A japán rendőrség zsarolás gyanúja miatt indított nyomozást.

 

Szeptember 7-én a Kelet-kínai-tengeren a Szenkaku-, kínaiul Tiaojü- (Diaoyu) szigeteknél a japán parti őrség hajói próbáltak feltartóztatni egy kínai halászhajót. A hajó kétszer is ütközött üldözőivel, mielőtt elfogták. A legénységet később szabadon engedték, de a kapitányát kétszer tíz nap elzárásra ítélték, majd több mint két hét után szabadon engedték. Peking többször berendelte a japán nagykövetet és tervezett magas szintű találkozókat, látogatásokat mondott le, miközben azt hangoztatta, hogy Kína szuverenitása a szóban forgó szigetcsoport felett megkérdőjelezhetetlen. Tokió szerint viszont nincs helye vitának, a szigetek nemcsak Japán ellenőrzése, de fennhatósága alá is tartoznak.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés