CoolPolitika.hu

Pornófilmek a brit belügyminiszter költségelszámolásában

2009  //  Már  //  29  //  MTI

Pornófilmek a brit belügyminiszter költségelszámolásábanKínos bocsánatkérésre kényszerült vasárnap a brit belügyminiszter, miután kiderült, hogy képviselői költségelszámolásának listáján egy fizetős tévécsatorna felnőtt filmjei is szerepeltek, bár azokat - állítólag - csak a férje nézte.

Jacqui Smith a Sunday Express című vasárnapi brit bulvárlap híre szerint egy 67 fontos havi internet- és kábeltévé-előfizetési számlát is beterjesztett egy tavalyi dologi elszámolásában. Ebben még semmi feltűnő nem lett volna, ha a tételes kimutatás nem tartalmaz öt olyan filmet, amelyekért külön fizetni kellett - és kettő közülük 18 éven felüli volt, felnőtteknek való tartalommal, amely pornót takar.

 

A miniszter környezete szükségesnek tartotta gyorsan tudatni, hogy a szexfilmek megtekintésének idején Jacqui Smith nem tartózkodott otthon - vagyis a fizetős műsorokra férje, Richard Timney volt kíváncsi, neje távollétében. A két filmért a szolgáltató egyenként 5 fontot számolt fel.    A belügyminiszter vasárnap nyilatkozatban kért elnézést, amiért az internetes előfizetés elszámolásához tévedésből hozzácsatolta a kábeltévé-szolgáltatás költségeit is. Jacqui Smith közölte, hogy ez utóbbi tételt teljes egészében visszafizeti. A BBC úgy értesült, hogy a miniszter "alaposan lehordta" férjét a kínos ügy miatt.   

 

Az eset annál is kellemetlenebb, mivel Smith ellen már folyik egy parlamenti vizsgálat, kiderítendő: jogosan számolta-e el egy olyan lakás rezsijét, amelyben nővére él állandó jelleggel, és ő csak átmenetileg lakott ott. Gordon Brown miniszterelnök nemrég kezdeményezte az alsóházi képviselők költségtérítési rendszerének teljes körű felülvizsgálatát, éppen a botrányszagú esetek egyre nagyobb száma miatt.

(MTI)

 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés