CoolPolitika.hu

Politkovszkaja-ügy: elhagyott bizonyíték

2009  //  Feb  //  04  //  coolpolitika

Politkovszkaja-ügy: elhagyott bizonyíték A vád képviselője elhagyta azt a videofelvételt, amelyen a két éve meggyilkolt orosz újságíró feltételezett gyilkosa látható.

Mivel a vád képviselői elhagyták az Anna Politkovszkaja feltételezett gyilkosát tartalmazó videokazettát, a körzeti hadi bíróság nem tudta megkezdeni a soros tárgyalást - tudósít az Interfax.

Pedig az elvesztett bemutató anyag rengeteg, akár perdöntőnek is nevezhető információt tartalmazott: több videofelvétel, több kameraállásból, köztük egy olyannal is, amely a tényfeltáró újságíró lépcsőházában készültek.

Anna Politkovszkaját, a Novaja Gazeta egykori munkatársát 2006. október 7-én ölték meg annak a háznak a kapualjában, ahol lakott. Az újságíró a csecsenföldi konfliktus és az emberi jogok megsértéseinek feltárásával, a témáról szóló oknyomozó cikkekkel szerzett magának nevet.

Az orosz ügyészség illetékes nyomozója korábban elmondta: a Politkovszkaja-gyilkosságot gyakorlatilag felderítették, tudják, hogy kinek volt része benne, sőt azt is, ki hajtotta végre a gyilkosságot, bár az illetőt még nem sikerült kézre keríteni.

 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés