CoolPolitika.hu

Pizzáztak a ritka érmékből

2012  //  Sze  //  24  //  MTI

Pizzáztak a ritka érmékbőlSzázezer dollárt érő érmegyűjteményt lopott el egy fiatal pár az Egyesült Államokban, hogy azután névértéken - a tényleges érték töredékéért - vegyen rajta pizzát, mozijegyet.

Az érmék régi amerikai dollárok, illetve még kisebb címletű fémpénzek voltak. Az elcsent centek között akadt olyan negyeddolláros, amely akár 18 ezer dollárt - azaz névértékének 76 ezerszeresét - is érheti. Ezzel a 25 centessel a pár pizzáért fizetett, de persze névértéken, így messze nem volt elég az étekre, mivel bő 50 forinton számította be az árus a 4 millió forint értékű érmét.

 

A pénzgyűjteményt a pár Washington államban lopta még májusban egy asszony otthonából, aki részmunkaidőben foglalkoztatta őket. Bár a kárvallott rögtön feljelentést tett, a párt nem ítélték el, mert eddig nem volt ellenük kellő bizonyíték.    A numizmatikai szakértőnek nagyon nem mondható férfi rács mögé került, barátnője pedig csak azért nem, mert 9 hónapos terhes - adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés