CoolPolitika.hu

Fegyver az autóhoz - Pisztolyokat égettek a gyerekek

2008  //  Máj  //  24  //  coolpolitika

Fegyver az autóhoz - Pisztolyokat égettek a gyerekek Indiai gyerekek, tiltakozásul az őket körülvevő erőszak ellen, elégették játék pisztolyaikat. A békét hirdető demonstráción több száz gyermek vett részt Manipur állam egyik falujában. Amerikában viszont pisztolyokat kínáltak ajándékba a megvásárolt gépkocsi mellé.

Több száz indiai gyerek masírozott végig az utcákon, kezükben transzparensekkel, amelyen azt hirdették, hogy a játék pisztolyok helytett inkább a focit szeretik. Ezután, hogy nyomatékot adjanak e kijelentésüknek, a helyi iskola elé vonultak, ahol fel is gyújtották játék pisztolyaikat - jelentette az AP helybeliek elmondására hivatkozva.


A gyerekek békedemonstrációja India északkeleti részén, Manipur állam egyik falujában történt. Az államban évek óta igen feszült a helyzet, legalább 17 szeparatista csoport tartja rettegésben az ott-lakókat. A harcokban az elmúlt tíz év alatt legalább ötezer békés lakos esett áldozatul.

 

Az indiai eset ellenpéldája egy egyesült államokbeli autószalon, ahol pisztolyokat kínáltak ajándékba a megvásárolt gépkocsi mellé. 


A Missouri állambeli Batler városában 250 dollár értékű fegyvert adnak grátiszba a megvásárolt autókhoz. Igaz, a vevő, ha nem akarja a pisztolyt, ugyanilyen értékben ajándékba kaphat benzinutalványt is. A szalon képviselője a sajtónak elmondta, hogy a vásárlók többsége inkább a pisztolyt választja. Szerinte semmi kivetnivaló nincs abban, hogy az új autóhoz a vevő rögtön egy kézi fegyvert is kap ajándékba. - Itt mindenkinek van fegyvere. Ahová csak megyek, minden autóban látom, hogy ott a pisztoly az első ülésen, vagy a hátsó ülés mögötti ablakban - tette hozzá.

 

Az esetről tudósító helyi média megjegyzi ugyanakkor, hogy az üzletben nem magát a pisztolyt kapják meg a vásárlók, hanem egy dokumentumot, amellyel beszerezhetik a fegyverboltban a pisztolyt 250 dolláros árig. Az eladók általában a félautomatákat ajánlják, mert azokba több töltényt lehet rakni. A fegyvert, természetesen, be kell jelenteni a rendőrségen. A helyi rendőrfőnök az ABC tévétársaságnak telefonon azt mondta, hogy nem ellenzi az akciót, feltéve, ha az ajándék pisztolyokat tényleg nem az autóüzletben adják át a vásárlóknak.  
 

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés