CoolPolitika.hu

Pénzosztó titkos mikulás Kansasban

2010  //  Dec  //  24  //  MTI

Pénzosztó titkos mikulás KansasbanKansas Cityben is százdollárosokat osztogatott egy titkos mikulás járókelőknek, ahogy a minap egy másik amerikai városban, az észak-karolinai Charlotte-ban.

A jótékony akciók nagyon hasonlóak: Kansas Cityben is azok részesültek az ajándék bankókból, akik a leginkább rászorulóknak találtattak: többek között egy halálos beteg rendőr, egy hajléktalan férfi, egy 81 éves nagymama, akinek 27 unokája van, és akinek közölnie kellett velük, hogy az idén nem telik neki semmilyen karácsonyi ajándékra. Vannak, akik "repetát" is kapnak, így például egy kétgyermekes, munkanélküli anya, aki örömkönnyekig meghatódott az ajándéknak, mondván, így nem csak egy-egy apróságot vehet 3 és 8 éves gyermekének.

 

Azon túl, hogy minden megajándékozott meglepődik, reakcióik sokfélék. Akadnak a megajándékozottak közül, akik a bankjegy valódiságát firtatják. Kansas City titkos mikulása nem fedi fel kilétét. Az átlagosnál magasabb férfi a második a "maga nemében". A városban ugyanis régi hagyomány az utcai pénzosztás karácsony előtt, a mostani titkos mikulásnak volt egy elődje. Róla viszont kiderült, hogy ki: Larry Stewartnak hívták. 2007-ben hunyt el, 58 évesen. Életében több mint 1 millió dollárt osztogatott szét a saját pénzéből.    Halála után - hogy ne maradjon Kansas City tikos mikulás nélkül - egy ismeretlen folytatja a jótékonykodást. Secret Santa II-nak hívják, azaz Titkos Mikulás 2-nek. Most decemberben 40 ezer dollárt osztogat szét.

 

A megajándékozottakat például egy használtruhaboltnál szemeli ki, és kis beszélgetés után dönti el, rászorul-e az illető az ajándékra. Így volt ez azzal az 59 éves nővel is, aki szomorúan bámulta az olcsó ruhákat, és kiderült, hogy tavaly meghalt a fia, a férje idén júliusban, és nem sokkal később lányuk is követte. Az immár gyerektelen özvegy is két százdollárost kapott.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés