CoolPolitika.hu

Párszerző technikákat oktat egy iskola

2010  //  Már  //  14  //  MTI

Párszerző technikákat oktat egy iskolaA párra, házastársra vágyóknak igyekszik segíteni egy nemrég nyílt iskola Tokióban: hallgatóinak megtanítja, hogyan szerezzenek maguknak párt, illetve hogyan nyerjék meg maguknak kiszemeltjüket vagy épp annak szüleit.

Az egy hónapja nyílt Infini iskolának harminc női hallgatója van. Bár férfihallgatók is megközelítőleg ugyanennyien jelentkeztek a tanfolyamra, az órákat ténylegesen látogató férfiak száma sokkal kevesebb. Átlagéletkoruk harminc év. Az oktatók a foglalkozásokon bírálják a tanulók ruháját, testtartását, sőt olyan részletekre is odafigyelnek, mint hogy hogyan kell elegánsan keresztezni a lábakat, vagy hogyan lehet kecsesen kiszállni az autóból. A férfiak megtanulhatják többek között, hogyan kell helyesen asztalt teríteni, illetve hogyan fejezzék ki érzelmeiket. A tanulók randevúkat játszanak el, amelyeket az oktatók osztályoznak, és rámutatnak a hibákra.

 

Az iskola évente kétszázezer jenbe (több mint 430 ezer forint) kerül: ezért a pénzért korlátlan számú órán vehetnek részt a tanulók. Sokan úgy vélik, a tanfolyam megéri az árát. Az irodai alkalmazottként dolgozó Oda Mej (Oda Mei) például kifejtette: "Olyan férfit keresek, aki évente több mint tízmillió jent (huszonegy millió forintot) keres, gondoskodik rólam és nem akarja, hogy a szüleivel éljünk". Ecuko Szatake, az iskola vezetője szerint manapság - a korábbi időkkel ellentétben - a fiataloknak sokkal több választási lehetőségük van, ezért is döntenek olyan nehezen a házasság mellett.

 

Miközben egyre inkább növekedett a nők társadalmi szerepvállalásának mértéke, illetve megváltozott a házasság intézményéhez való hozzáállásuk, a húszas-harmincas éveikben járó japánok minden eddiginél nagyobb hányada egyedülálló. A kormány statisztikái szerint a mintegy 3800 japán házasságközvetítő cég munkája ellenére a 34 év alatti nők közel kétharmada hajadon. Kutatók szerint azonban a gazdasági válság idején a nők megint egyre jobban érdeklődnek a házasság intézménye iránt, és ismét aktívan keresik párjukat illetve leendő házastársukat.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés