CoolPolitika.hu

Pakisztánban szabadon engedtek egy diplomatát

2010  //  Nov  //  16  //  MTI

Pakisztánban szabadon engedtek egy diplomatátKiszabadult a fogságból egy afgán diplomata, akit több mint két éve raboltak el Pakisztánban - közölte vasárnap a kabuli külügyminisztérium.

Abdul Halik Farahi elrablásának idején főkonzulként dolgozott az országban, de már kezében volt pakisztáni nagyköveti kinevezése. 2008. szeptember 22-én pesavari otthona felé tartott, amikor gépkocsiját feltartóztatták, sofőrjét lelőtték, őt pedig elhurcolták. Hivatalos közlés szerint az egészségi állapota jó, és már Kabulban, családja körében van.

 

Hamid Karzai afgán elnök szóvivője szerint pakisztáni részről közölték, hogy Farahi a pakisztáni biztonsági erők akciójának köszönhetően nyerte vissza szabadságát. Hogy kik voltak a diplomata elrablói, azt hivatalosan máig nem lehet tudni. Farahit a Pakisztánnal szomszédos délkelet-afganisztáni Hoszt tartomány hatóságainak adták át – hogy pontosan kik, arról nincs hír -, s a helyi rendőrfőnök azt mondta, hogy elrablói az afgán kormányzat ellenségei voltak, az al-Kaida tagjai, illetve pakisztáni és afganisztáni tálibok.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés