CoolPolitika.hu

Óvodás idősotthon

2012  //  Jún  //  19  //  MTI

Óvodás idősotthonÓvodával egybekötött idősotthon épül Csehországban, hogy közelebb vigye egymáshoz a legifjabb és legidősebb nemzedéket.

A tervek szerint három éven belül készül el a magánberuházás, amely 60 millió koronába kerül. Az idősotthon hatvan személyes lesz, az óvoda ötven. A Prága mellett megépülő létesítményhez klinika, rehabilitációs központ, edzőterem és hatalmas kert is tartozik. Az orvosi létesítmények a "nagyközönség" előtt is nyitva állnak. Aggok és óvodások összeboronálására több nyugati országban akad sikeres példa, cseh földön azonban sokan ellenzik a dolgot. Jan Adamek - a beruházó - nem tudott előzetesen arról, hogy a világban van már hasonló létesítmény. Elsősorban az vezérli, hogy visszaállítsa a hajlott kor tiszteletét a kisgyerekek körében.

 

Projektjében a két "nemzedékvéglet" mindazonáltal elhatárolható egymástól: a kert ketté osztott, zajszűrő fallal elhatárolt, az idősek terasza és a gyerekek játszótere pedig a főépület két ellentétes végénél van. Az ebédlő is megosztott, de bőven akadnak közös helyiségek és területek, ahol összebarátkozhat a két nemzedék. A megépüléshez még nincs meg minden hivatalos engedély, mivel a helyzetet bonyolítja, hogy egy tető alatt lesz lakó- és nem lakóingatlan.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés