CoolPolitika.hu

Overdose a The New York Times címlapján is

2009  //  Ápr  //  21  //  MTI

Overdose a The New York Times címlapján isOverdose a magyar Seabiscuit, az amerikaiaknak a 30-as évekbeli gazdasági válság idején reményt adó legendás versenyló - írta a hétfői The New York Times, amely címlapján közölt cikket és képet a magyar csodalóról.

Overdose nemzeti hős lett a krízis sújtotta Magyarországon - fogalmazott a tekintélyes napilap azzal kapcsolatban, hogy a versenyló hatalmas fölénnyel nyerte meg vasárnap a budapesti Kincsem Parkban rendezett OTP-Hungária Nagydíjat, s ezzel 12. versenye után is veretlen maradt.

 

A versenyen több mint 20 ezres tömeg volt a lelátókon, és sokan otthon nézték az eseményt; a magyarok legalább egy délutánra elfelejthették a miniszterelnök lemondását és a nemzeti valuta értékvesztését. Az idők rosszabbra fordulásával a négyéves mén lett a magyar Seabuscuit, amely egykor, a nélkülözés idején a remény jelképe volt az Egyesült Államokban. A cikk szerzője szerint úgy tűnik, hogy a magyarok a versenyló kapcsán saját magukra gondolnak, akiket szerintük alulértékelnek és lebecsülnek.

 

Ennek a lónak küldetése van Magyarországon - idézte az újság Mikóczy Zoltánt, a négylábú tulajdonosát. A The New York Times szerint nem lehet eltúlozni azt a büszkeséget, amelyet ez a sok csalódáson keresztülment kis nemzet érez Overdose miatt. A már a hitelválság előtt eladósodott és lanyhán növekedő gazdaságú Magyarországon egy ideig nem az állami segélyekről és csődökről, hanem a versenylóról volt szó, amelyet Kincsemhez, minden idők egyik leghíresebb lovához hasonlítanak.

 

A lap részletesen leírta az állat történetét, utalva arra, hogy az angliai Newmarketben 2006-ban mindössze 3500 dollárért vásárolt ménért már 6,5 millió dollárt is kínáltak. Tulajdonosa azonban nem hajlandó áruba bocsátani; mint fogalmazott, az ember nem adja el az álmait. Németországban Wunderpferdként, csodalóként, Nagy-Britanniában pedig Budapest Bulletként, budapesti lövedékként emlegetik Overdose-t.

 

A lap kiemelte: népszerűsége a politikusokat is vonzza. Múlt pénteken Orbán Viktor Fidesz-elnök látogatta meg, aki reményei szerint ismét miniszterelnök lehet a jövő évi választások után. Mint az újság írta, a kamerák előtt a négylábú sztárral pózoló jobbközép politikus arról beszélt: Magyarországon manapság bukásról, kudarcról és pesszimizmusról lehet a leggyakrabban hallani. Amikor egy ló is csodára képes a semmiből, akkor ez a remény jele, hogy az ország kijuthat a jelenlegi reménytelen helyzetből.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés