CoolPolitika.hu

Ötvenmillió euró értékű vagyont koboztak el

2011  //  Nov  //  02  //  MTI

Ötvenmillió euró értékű vagyont koboztak elMontenegróban a szervezett bűnözés elleni harcot irányító különleges rendőrségi osztály emberei 50 millió euró értékű, kétes eredetű vagyont foglaltak le - jelentette be kedden Ranka Carapic, a montenegrói legfőbb államügyész.

-Olyan emberektől is elkoboztuk a vagyont, akik a társadalmi ranglétrán előkelő helyet foglalnak el és visszaélések útján jutottak búsás jövedelemhez, sok milliós összegekkel károsítva meg az államot - mondta a legfőbb ügyész a montenegrói tengerparton, Budván megtartott szakmai tanácskozáson. -Az idén 15 személy ellen emeltek vádat szervezett bűnözés miatt. Ezek az emberek hatalmas mennyiségű kábítószerrel kereskedtek. A törvényellenes módon szerzett pénzt igyekeztek tisztára mosni - hangsúlyozta az ügyésznő, aki azt is elmondta, hogy a fenti eseteken kívül további 20 esetet derítettek fel a hatóságok és ez is hozzájárult ahhoz, hogy az Európai Bizottság kedvezően értékelte az a küzdelmet, amit Montenegró folytat a szervezett bűnözés felszámolásáért.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés