CoolPolitika.hu

Összeül az ENSZ Líbia ügyében

2011  //  Feb  //  23  //  MTI

Összeül az ENSZ Líbia ügyébenLos Angelesben Ban Ki Mun közölte: összeül az ENSZ Biztonsági Tanácsa, hogy megvitassa a líbiai helyzetet.

Közölte azt is: beszélt Moammer Kadhafi líbiai vezetővel, akitől visszafogottságot kért. - Azt kértem tőle, hogy teljes mértékben tartsa tiszteletben az emberi jogokat, a vélemény- és szólásszabadságot - mondta a főtitkár újságíróknak, hozzáfűzve, hogy a beszélgetés negyven percig tartott. Újságírói kérdésre válaszolva Ban Ki Mun azt is közölte, hogy felszólította Kadhafit: vessen véget a tüntetők elleni erőszaknak. A főtitkár közlése szerint a BT rendkívüli ülésének összehívását Líbia ENSZ-nagykövetének helyettese kérte, és a testület kedden reggel összeül.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés