CoolPolitika.hu

Összetűzések Kasmírban

2010  //  Sze  //  19  //  MTI

Összetűzések KasmírbanÚjabb tüntetések voltak szombaton Kasmír indiai fennhatóság alatt álló részén, s a rendfenntartó erőkkel való összetűzésekben legalább egy muszlim tüntető meghalt.

A terület közigazgatási székhelyén, Szrinagarban több ezer muzulmán tüntető vonult fel India-ellenes, függetlenségi jelszavakkal, és csapott össze a rendőrökkel és katonákkal. A rendfenntartó erők a város déli részén nyitottak tüzet a köveket hajigáló tüntetőkre. Kasmírban harmadik hónapja heves zavargások vannak, s Újdelhi pénteken katonai erősítéseket vezényelt a térségbe. A csapatok a helyi rendőrséget és félkatonai szerveket segítik majd a muzulmán tüntetők ellen.

 

Szemtanúk szerint katonák tűntek fel Szrinagarban a repülőtér felé vezető úton, és két másik település lakosai is beszámoltak a csapaterősítés érkezéséről. Vasárnap óta kijárási tilalom van érvényben a területen. A tiltakozási hullámot az váltotta ki, hogy június 11-én egy, a terület elszakadását követelő tüntetésen a rendőrök megöltek egy 17 éves fiatalt. A három hónapja tartó tiltakozásoknak már több mint száz polgári halálos áldozatuk van, többségük az indiai rendőrök lövéseitől vesztette életét. Egy rendőr is meghalt a zavargásokban.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés