CoolPolitika.hu

Összecsapások muzulmánok és rendőrök között Athénban

2009  //  Máj  //  22  //  MTI

Összecsapások muzulmánok és rendőrök között AthénbanÖsszecsapások voltak csütörtökön este Athénban a rendfenntartó erők és mintegy ezer muzulmán bevándorló között, akik azzal vádolták a rendőröket, hogy egy ellenőrzés alkalmával összetéptek egy Koránt.

A tüntetők a Kipszeli negyedből a görög főváros központja, az Omonia tér felé vették útjukat, de ott a rendőrök könnygázzal szétoszlatták a tömeget. A tiltakozók szerint szerdán egy razzia során rendőrök igazoltattak négy szíriai bevándorlót. Akkor az egyik rendőr állítólag széttépett egy Koránt, sőt, meg is taposta az iszlám szent könyvét. A hír gyorsan elterjedt a muzulmán bevándorlók, elsősorban afgánok és pakisztániak körében, és ők szervezték meg a tüntetést.

 

Görögországban egyre több probléma van a bevándorlókkal, akik naponta érkeznek Törökországon keresztül Ázsiából, és innen akarnak továbbmenni Nyugat-Európába. A görög belügyminisztérium szerint tavaly közel 150 ezer tartózkodási engedély nélküli bevándorlót tartóztattak le az országba, és közülük 57 ezren Törökországból érkeztek. Becslések szerint jelenleg negyedmillióan élnek illegálisan Görögországban.
(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés