CoolPolitika.hu

Oroszországban népszámlálás kezdődött

2010  //  Okt  //  15  //  MTI

Oroszországban népszámlálás kezdődöttOroszországban csütörtökön mintegy 650 ezer kérdezőbiztos közreműködésével népszámlálás kezdődött. A legutóbbi ilyen 2002-ben volt.

A lakosság számát ma mintegy 142 millióra teszik, miközben 1991-ben, a Szovjetunió fennállásának utolsó évében még 148 millió volt. Azóta azonban nőtt a halálozási arány, a terhességmegszakítások száma emelkedett, és a születési arány visszaesett; az utóbbiakat a gazdasági nehézségekkel magyarázzák. A lakosságot több hónapja folyamatosan tájékoztatják a népszámlálásról, a televíziók együttműködésre szólítanak fel mindenkit. A napokban olyan javaslat is elhangzott, hogy az együttműködést megtagadókra szabjanak ki bírságot.

 

Az orosz emberek ugyanis nem szívesen adnak tájékoztatást személyes adataikról. Ezért az ortodox egyház külön is felszólította híveit a részvételre azzal, hogy nincs mitől tartani, s emlékeztetett rá: Mária és József, Jézus Krisztus szülei is részt vettek népszámláláson, s hogy az állam ezen eljárásáról semmi rosszat nem ír a Biblia.

(MTI)

Szavazás

Hol nagyobb a korrupció?

EU-ban Ukrajnában

Címkék

Amerikai Egyesült Államok, érdekesség, AmerikaiEgyesültÁllamok, Oroszország, Nagy-Britannia, jog, színes, Kína, gazdaság, Németország, Franciaország, belpolitika, választás, EU, bűnügy, diplomácia, társadalom, Olaszország, Ukrajna, háború, terrorizmus, Románia, életmód, Irán, Szerbia, ENSZ, kormány, internet, Izrael, egészségügy

Keresés